Tietoa meistä

Puutavaraliike T. Vainio
Rakennustarvikealan yritys, jonka toiminta on jatkunut vuosikymmeniä, alkaa olla jo harvinaisuus. Puutavaraliike T. Vainio on palvellut asiakkaitaan Järvenpäässä jo vuodesta 1949.
Liikkeen perustaja Toivo Vainio aloitti kaupankäynnin halkokaupalla aivan kaupungin nykyisen keskustan tuntumassa. Yritys on kasvanut ja kehittynyt. Vainion perheestä on löytynyt jatkajia Toivo Vainion työlle.

Halkokaupasta kaikki alkoi. Järvenpään keskusta oli 1940-luvun loppupuolella vielä hiljainen. Toivo Vainio perusti Vanhankyläntien ja Järvipuistonkadun risteykseen halkokaupan sillä
lämmityshän tapahtui vielä tuolloin puulla. Toiminnan laajentuessa tilat eivät riittäneet ja nykyiselle paikalle puutavaraliike muutti vuonna 1967. Halkokaupasta alkanut kaupanteko on laajentunut monipuoliseksi rakennustarvikekaupaksi ja
jo 70-luvulla valmistunut oma höyläämö on mahdollistanut joustavat toimitukset ja takuuvarman laadun. Paneelit, rakennuslevyt, listat, villat ja kaikenlainen sahatavara kuuluvat liikkeen valikoimiin. Lisäksi toimitusmyynnistä on mahdollista saada kertopuita, liimapuupalkkeja, ovia, ikkunoita ja kattopeltejä.
Lautatavarat pätkitään määrämittoihin ja kuljetus järjestyy tarvittaessa. Laajan varaston ansiosta suuretkin tilaukset voidaan toimittaa kohtalaisen nopeasti.
Palvelun monipuolisuus ja joustavuus on herättänyt kiinnostusta myös Järvenpään ulkopuolella Espoota, Sipoota ja Vantaata myöten.

Huhtikuussa 2023 oli seuraavan merkittävän muutoksen aika kun Puutavaraliike T. Vainio Oy osti Hyvinkään Puutavaran liiketoiminnan ja toiminta laajeni kahdelle uudelle paikkakunnalle. Kaksi pitkäaikaista toimijaa Hyvinkään Puutavara ja Nurmijärven Rakennustarvike ovat nykyään osa Puutavaraliike Vainiota.

Nykyään tämän kymmenhenkisen yrityksen tahtipuikkoa heiluttaa Toivo Vainion tytär Raija Lindqvist. Yrityksen jatkuvuuden jo kolmannessa polvessa takaa Riku Vainio